Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Демонизирането на крайната десница вече не върши работа, заяви Джорджа Мелони

Свят

Демонизирането на крайната десница вече не върши работа, заяви Джорджа Мелони

Демонизирането на крайната десница вече не върши работа, заяви Джорджа Мелони - Tribune.bg
Снимка:

Думите ѝ са по повод на историческия резултат на френската крайнодясна партия "Национален сбор" на първия тур на парламентарните избори във Франция

„Демонизирането на крайната десница вече не върши работа". Това заяви италианският премиер Джорджа Мелони по повод историческия резултат на френската крайнодясна партия "Национален сбор" на първия тур на парламентарните избори във Франция, предаде Франс прес.

„Постоянният опит да се демонизират и притиснат в ъгъла хората, които не гласуват за левицата е трик, на който се хващат все по-малко хора“, каза Мелони пред информационната агенция Adnkronos.

Мелони – най-десният италиански лидер от Втората световна война насам – поздрави крайно дясната партия на Марин льо Пен, която спечели 33,15% от гласовете на първи тур на изборите с високи залози.

„На политическо ниво поздравявам „Национален сбор“ и неговите съюзници за категоричния им успех на първи тур“, заяви Мелони, като отбеляза, че партията на Льо Пен е успяла да намери съюзници и в консервативната партия „Републиканци“.

„Забелязвам нещо, което под различни форми се случва и в Италия: постоянният опит да се демонизират и да се натикат хората, които не гласуват за левицата“, каза тя.

„Това е трик, който служи, за да се избяга от дебата за същността на различните политически предложения. Но това е трик, на който се хващат все по-малко хора“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати