Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Дисниленд Париж става място за ваксиниране срещу COVID-19

Свят

Дисниленд Париж става място за ваксиниране срещу COVID-19

Снимка:

Дисниленд Париж, обикновено най-голямата туристическа атракция в Европа, от събота ще бъде домакин на място за масова ваксинация срещу COVID-19 в своя конгресен център, съобщи АФП.

Това става на фона на стремежа на Франция да ускори процеса на ваксиниране, съобщиха официални представители в сряда.

Увеселителният парк на изток от френската столица е затворен от 30 октомври, когато на не жизнено необходимите фирми беше наредено да затворят на фона на нарастването на инфекциите, оставяйки своите 17 000 служители без работа.

Първоначално се планираше Дисниленд Париж отново да приема посетители на 2 април, но влошените условия го принудиха да отложи.

Мястото за ваксинация ще се помещава извън увеселителния парк в Нюпорт Бей клуб, конгресен център в близост до хотелския комплекс. То ще се управлява от местните власти и регионалната здравна служба ARS и ще бъде отворено само през почивните дни, докато други френски места за ваксинация често затварят в неделя.

Целта е да се постави инжекции на поне 1000 души на ден, тъй като Франция се стреми да получи поне по една доза на до 20 милиона души до средата на май.

Към вторник страната е дала поне една доза на близо 12,8 милиона души, или 19 процента от населението й, според данните на министерството на здравеопазването.

„Дисниленд Париж е горд да помогне на властите ... да прилагат ваксини“, заяви в изявление вицепрезидентът на парка Ерик Марион.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още