Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Длъжностни лица със забрана да напускат Украйна

Свят

Длъжностни лица със забрана да напускат Украйна

Длъжностни лица със забрана да напускат Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Кабинетът на министрите на Украйна прие постановление, което забранява на чиновници, депутати, служители на правоохранителните органи и други длъжностни лица да пътуват в чужбина с цел почивка, съобщи премиерът Денис Шмихал.

„В изпълнение на решение на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНСО) правителството прие постановление, което забранява на чиновниците да пътуват в чужбина без уважителни причини. Народните депутати, чиновниците, представителите на местната власт, прокурорите, съдиите и много други длъжностни лица имат право да пресекат държавната граница на основание служебна командировка”, се казва в съобщението, публикувано в канала Телеграм.

Шмихал уточнява, че излизането извън страната се допуска и за участие в преговори, за лечение или грижи за непълнолетни деца. „Пътуване в чужбина за почива не е разрешено”, се подчертава в съобщението.

На 23 януари президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа указ, с който се забранява на чиновници, съдии и на служители от правоохранителните органи да пътуват в чужбина на почивка или „с каквато и да било друга недържавна цел”. Той разпореди на правителството да разработи съответните изисквания за пресичане ана границата от служебни лица.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Украйна
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети