Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ДНР: Българското правителство буквално е оставило своите моряци в Мариупол на произвола на съдбата

Свят

ДНР: Българското правителство буквално е оставило своите моряци в Мариупол на произвола на съдбата

ДНР: Българското правителство буквално е оставило своите моряци в Мариупол на произвола на съдбата - Tribune.bg
Снимка:

„Българските моряци получиха хуманитарна помощ от външното министерство на Донецката народна република (ДНР)“, съобщи ведомството в канала си в Телеграм.

„На 11 май Министерството на външните работи на ДНР получи молба от българските граждани, останали в Мариупол, за съдействие за доставка на вода, храна и стоки от първа необходимост. Незабавно се справихме с това искане и днес, два дни след получаването му, доставихме всичко необходимо на борда“, се казва в съобщението.

Днес представители на Министерството на външните работи на ДНР са предали хуманитарна помощ на българските моряци на товарния кораб „Царевна“, който е закотвен в пристанището на Мариупол.

„Фактът, че българското правителство буквално е изоставило своите моряци на произвола на съдбата, е не просто объркващ, а направо възмутителен за позицията на страната. Многократно се опитвахме да се свържем с българското външно министерство, за да обсъдим подробностите по евакуацията на моряците, но тези опити не доведоха до конструктивни резултати. От своя страна Министерството на външните работи, заедно със съответните министерства и ведомства на републиката и Русия, ще продължи да предприема конкретни стъпки, за да гарантира, че на чуждестранните моряци е предоставено всичко необходимо и че те ще могат да се завърнат безопасно у дома възможно най-скоро“.

В съобщението си в „Телеграм“ външното министерство на ДНР публикува и репортаж на телевизионния канал НТВ, чийто снимачен екип е посетил морското пристанище в Мариупол и е разговарял с чуждестранните моряци там.

Външното министерство на ДНР припомня, че 15 членове на екипажа на „Царевна“ бяха евакуирани по-рано и бяха транспортирани безопасно до родината си. От съображения за сигурност обаче на борда остават още петима моряци, включително капитанът на кораба. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати