Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Доклад от 2018 г. : Срутилата се сграда във Флорида е имала структурни повреди

Свят

Доклад от 2018 г. : Срутилата се сграда във Флорида е имала структурни повреди

Доклад от 2018 г. : Срутилата се сграда във Флорида е имала структурни повреди - Tribune.bg
Снимка:

Инспекция през 2018 г. описва голяма грешка в оригиналния дизайн на жилищния блок, който се срути близо до Маями, Флорида, съобщават световните агенции.

В доклад на инженер 3 години преди трагедията се казва, че има увреждания в бетонната плоча под зоната с басейна и много пукнатини в подземния гараж. Инженерът Франк Морабито каза, че липсата на подходящ дренаж е „системен проблем“.

Влияние оказва и излагане на корозивен солен въздух по крайбрежието на Южна Флорида.

Материалът посочва, че консултантът не е посочил, че 40-годишната сграда е изправена пред риск от срутване, но че се нуждае от ремонт, за да запази структурна цялост.

Голяма част от 12-етажната сграда в предградието на Маями Сърфсайд рухна в ранните часове на четвъртък, докато обитателите й спяха. Причините остава неизвестна.

Надеждите да бъдат открити 159 човека, които са в неизвестност, започват да се губят. До момента са потвърдени четири смъртни случая.

Адвокат на собствениците на сградата казват, че били на път да започнат многомилионния ремонт.

Построени през 1981 г., Champlain Towers е трябвало да бъдат сертифицирани за безопасност тази година и били в процес на строителни работи по покрива.

Според проучване, ръководено от Международния университет във Флорида, парцелът, на който са намира сградата, също показва признаци на пропадане на земята в средата на 90-те години.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати