Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Доклади от САЩ показвали, че българчетата от „къщата на ужасите“ са добре

Свят

Доклади от САЩ показвали, че българчетата от „къщата на ужасите“ са добре

Снимка:

Близначките и родителите им изпитвали силна привързаност, показва последният доклад

Досега не е имало информация, че българчета, осиновени в САЩ, са малтретирани. Нямало е никакъв сигнал двете близначки да са били застрашени. Това става ясно от думите на Милена Първанова, директор на дирекция „Международна правна закрила на детето и международните осиновявания“ към Министерството на правосъдието.

Двете деца са осиновени през 2011 година, когато са били на 7 години,  а едното момиченце е със специални нужди. Осиновителят е бил IT специалист, а съпругата му – домакиня. Към онзи момент са имали 4 биологични деца.

„В рамките на две години след осиновяването Министерството на правосъдието иска доклад за здравето на децата, прегледи при специалисти, образование, отношенията с братя и сестри”, обясни Първанова.

През всички тези години докладите са били положителни и са показвали, че децата свикват добре в новото си семейство и имат добро бъдеще. Последният доклад от САЩ е от 2013 г. В него е посочено: „близначките и родителите им изпитват силна привързаност едни към други, която се демонстрира с много прегръдки и целувки“.

Припомняме, че Марк и Мелиса Макгрегър бяха арестувани през юли за тормоз над 10-те им деца, включително и двете българчета.

Двете момичета вече са на сигурно място, като са им направени пълни медицински изследвания, които показват, че те са добре.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още