Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Долната камара на конгреса осъди расистките изказвания на Тръмп

Свят

Долната камара на конгреса осъди расистките изказвания на Тръмп

Снимка:

Американският президент нападна представители на Демократичната партия

Камарата на представителите на САЩ прие резолюция, която осъжда „расистките коментари“ на Доналд Тръмп. Резолюцията бе приета с 240 гласа „за“ срещу 187 „против“. Към демократите се присъединиха четирима републиканци и един независим депутат. Като цяло републиканците застанаха на страната на Тръмп.

Тръмп написа в Туитър, че „прогресивни“ демократи, които първоначално са дошли от държави, чиито правителства са пълна и тотална катастрофа, трябва да се върнат там, откъдето са дошли. Макар да не спомена имена, коментарът му бе обвързан с 4 представителки на демократите, които са чернокожи -  Александра Окасио-Кортес, Илхан Омар, Рашида Тлаиб и Аяна Пресли.

В приетата резолюция се посочва, че „категорично се осъждат расистките коментари на президента Доналд Тръмп, които са легитимирали и повишили страха и омразата към новите американци и цветнокожите хора“.

От своя страна Тръмп написа в социалната мрежа, че няма и една расистка кост в тялото си.

Имиграцията е дефинирала всеки етап от американската история, се посочва още в резолюцията и се припомня, че повечето хора в САЩ са имигранти или потомци на имигранти.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив