Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Домакинствата в Германия с двойни сметки за газ през зимата

Свят

Домакинствата в Германия с двойни сметки за газ през зимата

Домакинствата в Германия с двойни сметки за газ през зимата - Tribune.bg
Снимка:

Милиони домакинства в Германия ще плащат двойни сметки за газ тази зима, съобщи БНР. Предупреждението е на един от най-големите доставчици в страната - компанията "РайнЕнерги".

По сметки на компанията двучленно семейство, което консумира 10 000 киловатчаса годишно, ще трябва да плати около 2000 евро, вместо 960, както е било през миналата година.

От "РайнЕнерги" обясняват, че вследствие от войната в Украйна и драстичния спад на руските доставки, разходите ѝ да осигури синьото гориво са се повишили с 450 процента, така че крайните потребители поемат само част от надценката.

През последните месеци "Газпром" намали постъпателно и драстично подаването на газ през Украйна, Полша и Балтийско море с различни обяснения - бойните действия в украинската Луганска област, контрасанкции срещу полски компании и техническа неизправност на турбините на тръбопровода "Северен поток 1".

В усилията си да се отърве от зависимостта си от руския монополист, германското правителство нареди газохранилищата да бъдат запълнени до ноември. Това, според Франс прес, може да повиши още повече сметките на германските потребители.

Засега 70 % от германците подкрепят политиката на своето правителство за оказване на помощ за Киев, сочи анкета на телевизия Цет Де Еф от средата на юли.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати