Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Доналд Тръмп: САЩ няма да плащат за сигурността на Меган и Хари

Свят

Доналд Тръмп: САЩ няма да плащат за сигурността на Меган и Хари

Снимка:

За охраната на херцозите се грижат 9 висококвалифицирани служители, а годишните разходи за тях се изчисляват на 8 милиона паунда

Доналд Тръмп заяви, че САЩ няма да поемат разходите по охраната на Меган и Хари. Изказването идва, след като преди дни кралската двойка се премести от Канада в САЩ.

Кралската двойка се премести в родния град на Меган – Лос Анджелис.   Те пристигнаха там с частен полет, като междувременно канадско-американската граница беше затворена.

 „Голям приятел и почитател съм на кралицата и на Обединеното кралство. Беше съобщено, че Хари и Меган, които напуснаха Кралството, ще се установят за постоянно в Канада. Сега те са в САЩ, Щатите няма да плащат за тяхната сигурност. Те трябва да платят!“, отсече Доналд Тръмп в Туитър.

Говорител на двойката отговори на американския държавен глава, че Хари и Меган не разчитат на САЩ да ги охраняват и че тяхната охрана е подсигурена „с финансиране  по частен път“.

За сигурността на херцога и херцогинята на Съсекс в момента се грижат 9 висококвалифицирани и обучени служители, а годишните разходи за тях се изчисляват на 8 милиона паунда.

Двойката официално трябва да се откаже от своите кралски задължения на 31 март.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още