Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Доналд Тръмп отказа да отговори на неудобен въпрос

Свят

Доналд Тръмп отказа да отговори на неудобен въпрос

Доналд Тръмп отказа да отговори на неудобен въпрос - Tribune.bg
Снимка:

Белият дом прекрати акредитацията на журналист от Си Ен Ен

Белият дом заяви, че прекратява временно акредитацията на кореспондента на Си Ен Ен Джим Акоста, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Решението беше взето, след като на пресконференция, организирана след междинните избори, Акоста запита президента Доналд Тръмп за кервана с мигранти от Латинска Америка, който напредва към южната граница на Съединените щати. При опита му да зададе допълнителен въпрос Тръмп отсече: "Достатъчно!".

Впоследствие сътрудничка на Белия дом опита да вземе микрофона на журналиста, но опитът ѝ се оказа неуспешен и ръцете на двамата за момент се докоснаха.

Прессекретарят на президента Сара Сандърс обвини Акоста в неприемливо поведение спрямо сътрудничката на Белия дом.

„Току-що ми отнеха достъпа до Белия дом“, потвърди в Туитър журналистът. Си Ен Ен често е обект на критики от страна на Тръмп. Той не веднъж е обвинявал телевизията в разпространяване на „фалшиви новини“.

„Президентът вярва в свободната преса, очаква и приема трудни въпроси за него и за правителството му“, обясни от своя страна в Туитър говорителката на Тръмп Сара Сандърс.

„Но никога няма да толерираме репортер да пуска ръка на млада жена, която просто се опитва да си върши работата на стажантка в Белия дом. Това поведение е напълно неприемливо“, каза Сандърс.

„След днешния инцидент Белият дом прекрати постоянната акредитация на въпросния репортер до второ нареждане“, заяви говорителката, без да назове поименно Акоста.

Си Ен Ен отвърна на удара, като разкритикува изявлението на Сандърс и я обвини в лъжа.

„Тя отправи неверни обвинения и изтъкна нещо, което никога не се е случвало“. По този начин телевизията защити своя журналист, имайки предвид физическия контакт между Акоста и стажантката.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети