Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Дронове удариха най-големия металургичен завод в Русия

Свят

Дронове удариха най-големия металургичен завод в Русия

Дронове удариха най-големия металургичен завод в Русия - Tribune.bg
Снимка:

Жители на руския Липецк съобщиха за звуци от експлозии в града. Според тях виждал се дим в района на Новолипецкия завод за желязо и стомана, най-големият завод за стомана в страната, предаде агенция УНИАН. Преди това те съобщиха за звук от дронове в небето. Както казаха жители на Липецк, след атаката на безпилотници на територията на комбината е започнал силен пожар. Чути са най-малко три експлозии. Според Caution News знае се за една жертва. Работниците в завода са прибрани в приют, пишат местни жители.

Украйна, война

Губернаторът на Липецка област Игор Артамонов съобщи посред нощ, че пожарът е само в един цех и се предполага, че е бил бързо потушен, но няма жертви.

Според очевидци дронът е ударил агломерационния цех на комбината. Това може да затрудни работата на централата поне за месец. „От видеото виждам, че е имало експлозия там, където е бил цехът за агломерация и подготовка на руда“, каза бивш служител на предприятието пред разследваща комисия. Според други източници гори открит склад за въглища и е ударен коксовият завод, където се намират хладилните агрегати. Новолипецкият завод произвежда най-малко 18% от цялата стомана в Русия и е ключов в групата на един от най-богатите хора в Русия Владимир Лисин (около 80% от цялото производство). Комбинатът доставя стомана, сплави и валцовани продукти за руски предприятия от отбранителната промишленост, които произвеждат балистични и крилати ракети. Това е едно от ключовите предприятия на стратегическата индустрия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати