Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Двама мъже сменили съдържанието на стотици варели бира с вода в Белгия

Свят

Двама мъже сменили съдържанието на стотици варели бира с вода в Белгия

Двама мъже сменили съдържанието на стотици варели бира с вода в Белгия - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата в Белгия поиска от съда в Льовен да осъди двама мъже на две години затвор, тъй като сменили съдържанието на стотици варели бира с вода, пише в блога си журналистът Апостол Апостолов.

Заради измамата мултинационалната компания AB InBev е била принудена да унищожи 55 000 варела с бира като предпазна мярка. Пред съда тя е настояла за обезщетение от 600 000 евро.

В края на 2018 г. производителят е получил възражения от няколко бара в Нидерландия, че варелите са пълни с вода, а не с бира. Подобен е бил случаят на новогодишно парти в белгийския град Антверпен. Веднага е започнало вътрешно разследване, което установило, че не става дума за производствена грешка. 

Частен детектив успял да свърже всички варели с един и същ шофьор. Проверени са пътните му листове. Проверката доказала, че преди да достави стоката, той е минавал през складове в два града, където камионът оставал за по час. Тогава ставала и размяната. Общо 5 пъти е минала схемата, сменени са 420 броя. Не е ясно дали двамата обиняеми впоследствие са продавали бирата.

Мъжете са били добри познати на полицията и преди имали криминални досиета. Един от обвиняемите признал за измамата и се надява на по-лека присъда. Вторият отказва да поеме вината и настоява да бъде оправдан.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети