Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Двама загинали и десетки разрушени къщи след пороите в Белгия

Свят

Двама загинали и десетки разрушени къщи след пороите в Белгия

Двама загинали и десетки разрушени къщи след пороите в Белгия - Tribune.bg
Снимка:

Белгийските железници спряха да обслужват югоизточните части на страната

Двама души са загинали, а десетки къщи са разрушени от пороите, залели Белгия в последните дни. Най-засегнат е районът на Лиеж, където реките излязоха от коритата си. Наложи се да бъдат изпуснати два язовира. Тази сутрин къщи в селце близо до Лиеж са се срутили.

Евакуираните са стотици. Най-засегнати са възрастни хора, много от които живеят сами. Пострадали разказаха пред местни медии, че се е наложило да напуснат домовете си само с дрехите на гърба си. Не могли дори да могат да вземат лекарствата си. Водата на места достига 2 метра, а някои още чакат помощ по покриви и тавански помещения.

Хората изведени от домовете им са настанени в обществени сгради. Проблемът с наводненията обхвана и местната флора и фауна. Много дървета са изкоренени, а животните правят опити да се спасят от придошлите води. Сигнали са подадени и за бедстващи сърни и мечки.

Белгийските железници спряха да обслужват югоизточните части на страната. Очаква се в петък обилните валежи да спрат. Местни хора наричат събитието „пороя на века“. Подобни наводнения има и в части от Франция и Германия.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати