Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Двойка, плавала по света месец, нямала представа за пандемията

Свят

Двойка, плавала по света месец, нямала представа за пандемията

Снимка:

В момента двойката вече е безопасно закотвена в Бекиа

Двойка, плавала по света почти месец, нямала представа за мащаба на пандемията от коронавирус.

Елена Манигети, на 32 години, и 33-годишният Райън Осбърн тръгнали на 28 февруари от Лансароте, за да прекосят Атлантическия океан до карибския остров Бекия, те помолили семействата си да не им изпращат никакви лоши новини.

Към този момент огнището на Covid-19 е предимно ограничено до Китай, а Световната здравна организация (СЗО) все още не го е обявила за глобална пандемия.

Първият човек, известен със заразяване с новия коронавирус в Обединеното кралство - мъж от Съри, който не е бил в чужбина - беше диагностициран същия ден, а първата смърт във Великобритания настъпи почти месец по-късно.

Двойката нямала интернет сигнал, докато плавала на 3 000 морски мили през океана и разчитала на шепа хора, които им изпращали информация за времето и границите чрез сателитен телефон за 25-те дни, през които били в морето.

Но на 25 март, само на няколко часа път от Бекия те успели да получат сигнал на телефоните си и били смаяни да научат, че вирус е обхванал целия свят.

„Прочетох за това онлайн и веднага се свързах със семейството си, за да попитам дали някой се е заразил с вируса. Всички те са в безопасност, въпреки че няколко приятели на семейството са починали. Беше много емоционално за мен", споделя съпругата Елена Манигети, която е родом от Бергамо, Ломбардия, италианската провинция, най-силно засегната от коронавируса.

Жената признава, че е била в тотален шок, защото преди пътуването новините са съобщавали, че вирусът е ограничен до Китай.

Двойката, която плава по света от три години, решила да напусне работа и да си купи лодка, след като не можела повече да си позволи къщата, в която живеела в Манчестър, и след като Манигети два пъти се борила с рака. Те тръгнали от Фолмът, в Корнуол, със своята 11-метрова плавателна лодка през март 2017 г. и досега са посетили девет държави, покривайки повече от 6 000 морски мили.

В момента двойката вече е безопасно закотвена в Бекиа, докато пандемията премине и могат да продължат напред.

„Просто ще седим заедно и ще чакаме - никой не знае кога ще приключи тази пандемия“, обяснява Манигети. Въпреки това двамата със съпруга й се чувстват изключителни късметлии.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още