Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Двудневен траур в Генуа заради рухнали мост

Свят

Двудневен траур в Генуа заради рухнали мост

Двудневен траур в Генуа заради рухнали мост - Tribune.bg
Снимка:

Издирват се оцелели след срутването на мост в Италия

Обявен е двудневен траур в Генуа заради рухналия мост. "В израз на скръб, солидарност и подкрепа на всички жители на Генуа за роднините на загиналите в резултат на срутването на моста "Моранди", градската управа обявява сряда, 15 август, и четвъртък, 16 август за дни на траур", съобщават от местната администрация.

Провежда се операция за издирването на оцелели, след като мост се срути близо до Генуа в Италия. По последни данни 26-ма са загиналите, а 15 са ранени, от които има и хора в тежко състояние. По време на трагедията на моста е имало 30 автомобила и около 10 камиона, Голяма част от тях са под развалините на съоръжението и това дава надежда на спасителите, че може да има оцелели. 300 пожарникари, 400 полицаи и кучета спасители са на мястото на трагедията.

По-рано бе съобщено, че близо 35 души са загинали и че е възможно броят на жертвите да се увеличи.

Около 400 души бяха евакуирани заради опасения, че и друга част от моста може да се срути.

Остава неясна причината за рухването на поста, който е построен през 60-те години, но е ремонтиран през 2016 г.

Министърът на транспорта Данило Тонинели коментира, че лошата поддръжка на моста е най-вероятната причина за рухването му.

От Аутостраде - дружеството, което управлява моста, обявиха, че не е можело да се предвиди срутването му. "Срутването беше неочаквано и непредвидимо. Мостът беше под постоянно наблюдение, дори повече, отколкото предвижда законът", заяви Стефано Мариляни, директор на дружеството за района на Генуа.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати