Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Джо Байдън печели след повторното преброяване на бюлетините в Джорджия

Свят

Джо Байдън печели след повторното преброяване на бюлетините в Джорджия

Джо Байдън печели след повторното преброяване на бюлетините в Джорджия - Tribune.bg
Снимка:

Джо Байдън спечели изборите и в Джорджия, показват резултатите от повторното броене на гласовете в щата, предаде Би Би Си. Кандидатът на демократите e получил 12 284 гласа повече, според одита, изискван от държавния закон. Така Байдън затвърждава победата си с 306 гласа в електоралната колегия, срещу 232 за Тръмп.

Преброяването в Джорджия се наложи заради малката разлика между двамата кандидати – под 0, 5 %.  Броенето на ръка за втори път продължи дни, но показа, че преднината на Джо Байдън пред Доналд Тръмп е намаляла с 1400 гласа, спрямо първоначално преброените.

Представител на властите в щата Джорджия обявиха, че повторното броене се е наложило заради човешка грешка и няма никакви свидетелства за фалшификации. Правният съветник на предизборния щаб на Тръмп - Джена Елис заяви, че одитът е преминал "точно както очаквахме", тъй като според нея държавата е преброила незаконни бюлетини.

По време на одита тази седмица бяха намерени близо 6000 несъществуващи гласа - което леко отстъпи от преднината на Байдън. 

В същото време в двата най-големи окръга в щата Уисконсин започва повторно преброяване на бюлетините. Щом и то приключи, председателят на изборната комисия има задачата да удостовери резултата от изборите в срок до 1 декември. Но преди това има още съдебни оспорвания, чиито резултат към момента е неясен.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети