Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Джо Байдън ще се ваксинира публично следващата седмица

Свят

Джо Байдън ще се ваксинира публично следващата седмица

Снимка:

Днес настоящият вицепрезидент Майк Пенс и съпругата му ще си поставят ваксина

Новоизбраният американски президент Джо Байдън и действащият вицепрезидент Майк Пенс ще се имунизират срещу COVID-19 пред публика, съобщават световните агенции. 78-годишна възраст Байдън е в рисковата група и ще се подложи на ваксинация следващата седмица. 

Белият дом обяви, че Майк Пенс и съпругата му Карън ще получат ваксината публично в петък. Те съобщиха, че действията им са провокирани от желанието да "засилят доверието" на американците във ваксините.

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън и бившият държавен глава Барак Обама вече дадоха да се разбере, че ще ваксинират публично, за да засилят доверието в кампанията.

Ваксинацията в страната започна в понеделник, след одобрение на продукта на Pfizer от Агенцията по храните и лекарствата. Сега страната е на крачка от одобрение на ваксината на Moderna. Комисия от външни съветници на Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) даде препоръките си.

Комисията подкрепи с 20 на нула гласа при един въздържал се становището, че ползите от ваксината имат превес над рисковете при хора на възраст на и над 18 години.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още