Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ЕК оттегля чернова на предложение, свързано с полово неутралните обръщения

Свят

ЕК оттегля чернова на предложение, свързано с полово неутралните обръщения

Снимка:

Европейската комисия/ЕК/ няма да разглежда чернова на предложение, свързано с въвеждането на полово неутрални обръщения, обяви говорител на комисията на пресконференция по повод на публикации, в които се съобщава, че се обмисля отпадане на обръщението „дами и господа“ от официалните документи на ЕК.

Говорителят потвърди, че подобно предложение е било изработено от екипа на еврокомисаря по въпросите на равенството Хелена Дали, но това предложение е оттеглено, защото за приемането му липсва единодушие. Предложението е предвиждало обръщението „дами и господа“ да бъде заменено със „скъпи колеги“, както и други сходни промени.

„Целта на подобни изменения е да отразят разнообразието в обществото. Европейската култура е разнообразна и богата, затова се стремим тази наша сила да бъде отразена при общуването“, поясни говорителят.

По-рано днес медии в Белгия съобщиха, че правителството подготвя промени, с които да отпадне определението за пол/мъжки или женски/ в личните карти на белгийците и на чужденците с право на престой в страната. Очаква се законопроектът да бъде гласуван догодина, след като бъде изяснено как документите без графа за пола ще бъдат ползвани при пътуване.  


Топ новини

виж още

Актуална тема