Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ЕК: Държавите имат право на законни полицейски действия

Свят

ЕК: Държавите имат право на законни полицейски действия

Снимка:

Говорители на Европейската комисия /ЕК/ дадоха пресконференция във връзка с протестите у нас от последния месец.

„Многократно сме заявявали, че съществува право на мирни протести в държавите от ЕС. Държавите имат право да предприемат съответните законосъобразни полицейски действия за опазване на обществения ред“, коментираха пред медиите говорители на ЕК. Те напомниха, че общата оценка в последния доклад по механизма за сътрудничество и проверка за България е, че напредъкът на страната е достатъчен за изпълнение на целите, поставени при приемането на страната в ЕС. "Това наше становище остава непроменено. Преходът към новия механизъм за наблюдение на върховенството на закона в ЕС ще даде възможност на Комисията да продължи работата с България", посочиха говорителите.

Същевременно ЕК ясно заяви, че страната трябва да продължи с прилагането на необходимите реформи, особено по отношение на независимостта на съдебната власт и за борба с корупцията.  

 


Коментари (3)

Джедай Тотю „Отровното трио“ плаче, та се къса! И отникъде взорът надежда не види!
07.08.2020 17:17 / Отговор
кесо Румбата веднага да размаха юмруче на ЕК като "ортак" на "тиранията" у нас, тримата глупаци да я включат в репертоара с оставките, Майчето да спретне веднага една "костинбродска афера", а Корнелчето да обяви, че и ЕК й отнела много както демокрацията.
07.08.2020 17:18 / Отговор
Пссст! Пссст! Мунчо Нищото - ВЪН! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Импийчмънт за Льотчика!
07.08.2020 17:37

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още