Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ЕК се закани на страните, които помагат на Русия във войната с Украйна

Свят

ЕК се закани на страните, които помагат на Русия във войната с Украйна

ЕК се закани на страните, които помагат на Русия във войната с Украйна - Tribune.bg
Снимка:

ЕС многократно заяви, че онези, които помагат на Русия за незаконното нападение срещу Украйна, нарушават Устава на ООН и международното право, и ще понесат последствия, пише БТА.

Говорител на Европейската комисия отговори на въпроси, свързани с последните руски въздушни удари по Украйна.

Осъждаме оръжейните доставки за Русия, която ги използва, за да убива цивилни украинци и да унищожава гражданска инфраструктура в Украйна.

Забелязваме, че около Коледа и Нова година Русия порази основно граждански цели в Украйна и това е военно престъпление. Възможните доставки на военно оборудване за Русия от Северна Корея може да бъде нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, добави говорителят.

Призоваваме никой да не подкрепя руското военно нападение срещу Украйна, посочи той. Говорителят отбеляза, че една от основните цели на санкциите на ЕС срещу Русия е да ограничи военните способности и приходите, които могат да послужат за военни дейности, особено в Украйна.

ЕС наложи забрани за износ и предприе допълнителни стъпки за ограничаване на достъпа на Русия до технологии, използвани във военното дело, поясни говорителят. Виждаме, че има опити за заобикаляне на санкциите, затова постоянно разговаряме със страните, през които се правят тези опити, и вече има известен напредък, допълни той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати