Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ЕК ще оценява ефекта от връщането на камионите в пакета „Мобилност“

Свят

ЕК ще оценява ефекта от връщането на камионите в пакета „Мобилност“

ЕК ще оценява ефекта от връщането на камионите в пакета Мобилност - Tribune.bg
Снимка:

Комисията изразява съжаление за тези две клаузи, тъй като те не са в синхрон с амбициите на Зеления пакт, заяви Стефан де Керсмекер

Европейската комисия ще направи допълнителна оценка на влиянието на клаузите от пакета "Мобилност" за връщането на камионите на 8 седмици в страната, в която те са регистрирани, както и на ограниченията за комбинираните транспортни операции, съобщи говорител на Комисията, цитиран от БНР.

„Комисията изразява съжаление за тези две клаузи, тъй като те не изглеждат в синхрон с амбициите на Зеления пакт и доброто функциониране на общия пазар. Затова Комисията иска да направи оценка точно на тези две разпоредби“, коментира говорителят на Комисията по въпросите на транспорта Стефан де Керсмекер.

Де Керсмекер уточни, че споразумението по пакета ще бъде разгледано на заседание на посланиците на страните-членки, а решението на Комисията е отделно и засяга влиянието на тези две клаузи върху Зеления пакт. След оценката Комисията ще реши дали ще направи допълнителни законодателни предложения в тази насока. Говорителят не се ангажира със срока, в който оценката ще бъде направена.

Миналата седмица бе постигнато споразумение по пакета между Комисията, Европейския парламент и Съвета. Клаузите за връщането на камиона в страната отправна точка на 8 седмици, както и на водача на 4 седмици, предизвикаха негодувание сред част от периферните страни, сред които и България. Те заплашиха, че ще заведат колективен иск в Съда на ЕС.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЕК, Мобилност

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети