Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ЕК ще предложи ограничаване на достъпа на RT и Sputnik до европейския медиен пазар

Свят

ЕК ще предложи ограничаване на достъпа на RT и Sputnik до европейския медиен пазар

ЕК ще предложи ограничаване на достъпа на RT и Sputnik до европейския медиен пазар - Tribune.bg
Снимка:

Европейската комисия ще предложи ограничения за достъпа на RT и Sputnik до европейския медиен пазар, съобщават източници от Брюксел.

По-рано американската компания Google реши да блокира в своя сайт за видеохостинг YouTube канали, свързани с RT и информационната агенция Sputnik във връзка със ситуацията в Украйна.

„Поради продължаващата война в Украйна незабавно блокираме каналите в YouTube, свързани с RT и Sputnik, в цяла Европа. На нашите системи ще им е необходимо време, за да приложат това напълно“, се казва в публикация на Google Europe в Twitter.

Компанията добави, че следи ситуацията отблизо.

В понеделник френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан заяви, че решението за блокиране на телевизионния канал RT и информационната агенция Sputnik на територията на ЕС ще бъде взето през следващите часове и ще бъде приложено в целия ЕС. По-късно Ник Клег, един от вицепрезидентите на Meta, заяви в Twitter, че компанията, която е собственик на социалните мрежи Facebook и Instagram, ще ограничи достъпа до акаунтите на телевизионния канал RT и информационната агенция Sputnik в ЕС


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети