Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ЕК стартира програма за изследване на новите щамове на Covid-19

Свят

ЕК стартира програма за изследване на новите щамове на Covid-19

Снимка:

Европейската комисия стартира програма, насочена към изследване на новите щамове на Covid-19, разкри председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в интервю за "Les Echos", цитирано от АФП. Наречена „Hera incubator“, новата програма ще обедини лаборатории, здравни власти, учени и Европейската комисия със значителни средства, вложени в нея, каза Фон дер Лайен, без да уточнява сумата.

„Към настоящия момент, и успоредно с усилията по настоящите ваксини, трябва да помогнем на производителите да развият производствен капацитет за ваксини от „второ поколение“, добави ръководителят на ЕК, обяснявайки, че „настоящите промени са много тревожни“.

Брюксел вече обяви намерението си да създаде нова европейска агенция, Здравен орган за реакции при извънредни ситуации (HERA), с цел борба срещу бъдещи пандемии и по-добра координация между 27-те страни.

В неделя европейският комисар за здравеопазването Стела Кириакидис обеща Европейската агенция по лекарствата да одобрява по ускорена процедура ваксините срещу варианти на коронавируса.

В интервюто Урсула фон дер Лайен призовава за „по-систематични партньорства между лабораториите, с контролиран обмен на лицензи“.  

 


Коментари (1)

гл шеф от. гл шеф. на тайно разузнаване. вписваме всички да знаят тези с уредите от гр кюстендил превзимат хората. и майкаму на румен я превзимат и я сменят с нервени хора. и почва да вика на румен йорданов. вие не заловихте тези гадове. голями бели правът. НАСТОЯВАМЕ дасе провери на румен йорданов. компютъра от спец [ службите. ]
16.02.2021 10:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още