Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ЕК за ситуацията в Сърбия: Право на мирен протест, но и обезпечаване на реда

Свят

ЕК за ситуацията в Сърбия: Право на мирен протест, но и обезпечаване на реда

Снимка:

Еврокомисията защити правото на сръбските власти да опитват да наложат ред по време на протести. От Брюксел заявиха по повод на ексцесиите, че „защитата на живота и здравето на хората трябва да бъдат от приоритетно значение”, а задължения на правителството на Сърбия е да прецени, какви мерки да бъдат въведени на база на научни и епидемиологични данни.

По отношение на самите протести, Европейската комисия повтори, че правото на мирен протест е от съществено значение за демократичното общество.

Рестриктивните мерки не бива да нарушават основните права и свободи и трябва да бъдат ограничени във времето до периода, в който това е наложително. Същото се отнася и за правото на мирен протест. Същевременно общественият ред трябва да бъде гарантиран, заяви Ана Писонеро – говорител на комисията по разширяване.  


Коментари (1)

кесо Направо не е за вярване, че ЕК се осмели да защити, макар и с половин уста, налагането на ред от полицията срещу анархията и палежите. След стъписването на американските власти, политици, полицаи пред настъпващата агресивна анархия, в демократичния свят стана "модно" да се коленичи пред насилието и беззаконието на обезумели левичари, анархисти, лумпени и откровени московски провокатори. За съжаление сръбската опозиция реши да стане част от тази сатанинска схема и не печели нищо от това. Сега проруските и ултранационалистически среди в Сърбия ще сочат поведението на демократичната опозиция пред сръбските граждани като опасно за тяхното здраве. Това е незаслужен подарък за Вучич и Дачич.
08.07.2020 17:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още