Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Екатерина Захариева ще участва в Съвета на министрите на външните работи от ОССЕ

Свят

Екатерина Захариева ще участва в Съвета на министрите на външните работи от ОССЕ

Екатерина Захариева ще участва в Съвета на министрите на външните работи от ОССЕ - Tribune.bg
Снимка:

Министрите ще направят преглед на дейностите на организацията през 2019 г.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва в заседанието на Съвета на министрите на външните работи на държавите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) на 5-6 декември 2019 г. в Братислава. 

Министрите ще направят преглед на дейностите на организацията през 2019 г. Ще бъдат определени насоките за работа през 2020 г., когато председателството на организацията се поема от Албания. В рамките на заседанията ще бъдат обсъдени политически документи по актуални теми, отнасящи се до трите измерения на сигурността - военно-политическото, икономическото/екологичното и човешкото измерение. 

От българска страна ще бъде поставен акцент върху приоритетните за България въпроси и региони, възможностите за преодоляване на актуалните предизвикателства, отчитайки предимствата на ОССЕ като платформа за диалог, разполагаща с богат инструментариум за действие при спазване на възприетите принципи, ценности и ангажименти. 

26-та годишна среща на ОССЕ е организирана от Словакия в качеството й на действащ председател. Очаква се на срещата в Братислава да бъде взето решение за председателстването на организацията през 2021 г. от Швеция, а през 2022 г. от Полша.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати