Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Люксембург

Свят

Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Люксембург

Снимка:

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Люксембург на 28 и 29 юни. Тя ще има срещи с министър-председателя на страната Ксавие Бетел, с министъра на външните работи и европейските въпроси Жан Аселборн, както и с председателя на Камарата на представителите Фернанд Етиен. 

Във фокуса на разговорите между външните министри Екатерина Захариева и Жан Аселборн ще бъдат двустранните отношения между България и Люксембург, както и последиците от кризата, предизвикана от COVID-19 и общоевропейските мерки за възстановяване. Двамата ще обсъдят още Многогодишната финансова рамка на ЕС за 2021 – 2027 г., фонда за възстановяване и други актуални теми от европейския дневен ред. 

Люксембург е сред най-големите инвеститори в България по обем инвестиции, като към края на 2019 г. те възлизат на 1,35 млрд. евро. След присъединяването на България към ЕС, политическият диалог на високо и най-високо равнище е интензивен, което подпомага разширяването и задълбочаването на двустранното сътрудничество и партньорството в международните организации. Министърът на външните работи и европейските въпроси Жан Аселборн беше на официално посещение в София през ноември 2019 г. Жан Аселборн е министър на външните работи на Люксембург от 2004 г. насам като заема този пост в четири правителства. Той е доаейн на министрите на външните работи на ЕС.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още