Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Експерти от СЗО пристигнаха в Ухан в търсене на произхода на коронавируса

Свят

Експерти от СЗО пристигнаха в Ухан в търсене на произхода на коронавируса

Експерти от СЗО пристигнаха в Ухан в търсене на произхода на коронавируса - Tribune.bg
Снимка:

Експертите трябва да преминат през 14-дневна карантина

Експерти от Световната здравна организация (СЗО) са пристигнали в Ухан, за да установят произхода на коронавируса. Кадрите от кацането на самолета бяха излъчени на живо от Китайската централна телевизия, съобщава ТАСС.

Както китайските власти съобщиха по-рано, съгласно действащите в страната правила, експертите трябва да преминат през 14-дневна карантина, като по това време ще се консултират с китайски специалисти чрез видеокомуникация.

На брифинг в Женева на 5 януари ръководителят на СЗО изрази разочарование, че китайските власти са забавили въпроса за разрешаването на пристигането на международна научна група от експерти. Както тогавашният говорител на китайското външно министерство Хуа Чунинг обясни в Пекин, това забавяне се дължи на "спецификата на официалните процедури при пандемия". В делегацията участват специалисти от Русия, Австралия, Дания, Германия, Кения, Япония, Холандия, Катар, Судан, Великобритания, САЩ и Виетнам, както и техни колеги от Китай, пише БГНЕС.

По-рано СЗО многократно заяви, че търсенето на източника на първата коронавирусна инфекция трябва да започне от китайския град Ухан. Миналото лято двама експерти посетиха КНР, за да подготвят основната мисия. Резултатът от това пътуване беше разработването от специалистите на организацията и Китай на документ „за научните изследвания и програмата за дейност на международна група, водена от СЗО“.

Избухване на болестта, причинена от коронавируса, е регистрирано в края на 2019 г. в Централен Китай, след което се разпространява в повечето страни. На 11 март 2020 г. международна организация го призна за пандемия. От началото на пандемията над 91,6 милиона души са заразени с коронавирус в света, над 1,9 милиона са починали.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Анастас #

Какви ще ги дирят 1 година по-късно, освен отбиване на номера и имитация на "дейност" от страна на некъпания етиопски комунист !!??

СЗО манипулираше 2 месеца, че това не е заразен грип, не се предава по въздуха и всякакви дивотии - докато пламна Света.

После за една вечер заквичаха другата песен, че е много страшно и много опасно и, че вече има Пандемия.

ДА ГНИЕТЕ ЖИВИ В АДА - ГОВЕДА КОМУНИСТИЧЕСКИ

(гневно)
14.01.2021 08:14 / Отговор
Анастас #

Има конспирация - Комунистическа !!
Между етиопския комунист от СЗО и китайските комунистически Мутри !!!

АНАТЕМА ТРИЖДИ

(сектирдосващо)
14.01.2021 08:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети