Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Кризисният щаб в Сърбия предлага пълен локдаун

Свят

Кризисният щаб в Сърбия предлага пълен локдаун

Снимка:

Медицинският състав в кризисния щаб на Сърбия предложи пълен локдаун, включващ полицейски час и забрана за контакти. Според експертите това е най-ефективният начин за намаляване на броя на заразени с коронавирус в Сърбия, съобщават местните медии, цитирани от БГНЕС. 

„Има голяма тежест върху здравната система и ако имаме повече пациенти, тогава не можем да ваксинираме хората“, каза Зоран Гойкович след заседание на Кризисния щаб.

Според Гойкович медицинският сектор вижда затварянето като единственото възможно решение.

„Те ясно и решително заявяват, че в този момент би било най-подходящо, що се отнася до медицинската работа. Те не могат и не искат да навлизат в проблема до какви последици ще доведе заключването, особено за икономиката, която понася тази последица, така че остава да се срещнем отново, да се консултираме и да вземем решение, което да бъде адекватно“, каза Гойкович. „Единственият вариант, който се предлага в момента, е абсолютно заключване и комендантски час, което е единственият начин за стабилизиране на епидемиологичната ситуация през следващите седем до 10 дни“, допълни той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още