Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Експлозия потопи товарен кораб в района на Одеса

Свят

Експлозия потопи товарен кораб в района на Одеса

Експлозия потопи товарен кораб в района на Одеса - Tribune.bg
Снимка:

Руските сили твърдят, че напредват в превземането на ключови пристанища в Украйна

Руските сили твърдят, че напредват в превземането на ключови пристанища в Украйна, това съобщават информационните агенции. Според публикациите целта на Москва е да откъсне страната както Азовско, така и от Черно море.  

На този фон естонски товарен кораб потъна близо до пристанището на Одеса в резултат на експлозия. По първоначални данни плавателния съд  може да е бил ударен от мина. Двама членове на екипажа са на спасителна лодка, а други четирима са в неизвестност. Корабът е плаващ под панамски флаг. Украйна твърди, че руските военноморски сили са принудили товарния кораб да се отклони в опасна зона, за да го използват като „жив щит“. Украйна също така твърди, че руският флот е обстрелвал други два граждански кораба.

По-рано излезе съобщение, че военните на Москва контролират изцяло град Херсон. В града живеят близо 300 хиляди души. Украински власти потвърдиха, че е превзета сградата на местното правителството. Това е първото голямо населено място, което минава под контрол на руснаците от началото на инвазията им в Украйна.

На този фон колоната от танкове и военна техника стои пред столицата Киев. Съобщава се за интензивни боеве в предградията на града какво и в още едно стратегическо пристанище на Азовско море – Мариупол. По непотвърдена информация е прекъснато електричеството. Има смущения и в комуникациите. По данни на CNN има съобщения за недостиг на храна и питейна вода.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети