Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ЕМА: Има възможна връзка на ваксината на Johnson & Johnson с кръвните съсиреци

Свят

ЕМА: Има възможна връзка на ваксината на Johnson & Johnson с кръвните съсиреци

ЕМА: Има възможна връзка на ваксината на Johnson & Johnson с кръвните съсиреци - Tribune.bg
Снимка:

Кръвните съсиреци трябва да бъдат включени в списъка на Johnson & Johnson за редки странични ефекти от ваксината, заяви регулаторът на ЕС. Той отбеляза също, че ползите от ваксината надвишават рисковете.

„EMA намира възможна връзка с много редки случаи на необичайни кръвни съсиреци. На днешното си заседание комитетът по безопасност на EMA (PRAC) стигна до заключението, че към информацията за продукта за ваксината срещу COVID-19 Janssen трябва да се добави предупреждение за необичайни кръвни съсиреци с ниско съдържание на тромбоцити. PRAC също заключи, че тези събития трябва да бъдат изброени като много редки странични ефекти на ваксината“, се казва в изявление на официалния сайт на регулатора.

При достигане на заключението си Комитетът е взел предвид всички налични досега доказателства, включително осем доклада от Съединените щати за сериозни случаи на необичайни кръвни съсиреци, свързани с ниски нива на кръвни тромбоцити, единият от които с фатален изход.

Здравните специалисти и хората, които ще получат ваксината, трябва да са наясно с възможността за много редки случаи на образуване на кръвни съсиреци, съчетани с ниски нива на кръвни тромбоцити в рамките на три седмици след ваксинацията.

EMA ще продължи да наблюдава безопасността и ефективността на ваксината и да предоставя на обществеността най-новата информация.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати