Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ЕМА одобри два препарата за лечение на коронавирус

Свят

ЕМА одобри два препарата за лечение на коронавирус

ЕМА одобри два препарата за лечение на коронавирус - Tribune.bg
Снимка:

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча за одобрение препаратите „Ronapreve” и „Regkirona”, създадени на базата на моноклонални антитела, за лечение на предизвикано от коронавирус заболяване, съобщи пресслужбата на регулатора.

„Ronapreve” и „Regkirona” са първите лекарства с моноклонални антитела, получили положителното заключение на комисията на ЕМА за лечение на COVID-19 и добавени към списъка с препарати срещу COVID-19 получили за първи път положително заключение, откакто Veklury (противовирусният препарат Ремдесивир) беше препоръчан за одобрение през юни 2020 г.”, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че препаратите могат да бъдат използвани за лечение на коронавирусна инфекция при възрасти и деца над 12-годишна възраст с тегло над 40 кг.

„Ronapreve” на „Roche” е смес от kasirivimab и imdevimab- синтетични копия на антитела, изработени в човешкия организъм след заразяване с коронавирус. Той се препоръчва за пациенти, които не се нуждаят от кислородна поддръжка. Лекарството "Regkyrona" се произвежда от „Celltrion” и е предназначено за пациенти с риск от тежко протичане на заболяването, причинено от коронавирусна инфекция.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати