Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ЕМА стартира преглед на ваксината на CureVac

Свят

ЕМА стартира преглед на ваксината на CureVac

ЕМА стартира преглед на ваксината на CureVac - Tribune.bg
Снимка:

Регулаторът по лекарствата на Европейския съюз заяви, че е започнал „обстоен преглед“ на ваксината срещу COVID- 19, разработена от германската компания CureVac, първата стъпка към евентуално разрешение в блока.

„Предварителните резултати от лабораторни изследвания и ранни клинични проучвания при възрастни предполагат, че ваксината задейства производството на антитела и имунни клетки, които са насочени към коронавируса“, се казва в изявление на Европейската агенция по лекарствата (EMA), цитирано от БГНЕС.

Текущият преглед на ваксината на CureVac ще продължи „докато не бъдат налични достатъчно доказателства за официално заявление за разрешение за пускане на пазара“.

При закъснения в доставките на три вече разрешени ваксини, EMA е под натиск от 27-те държави-членки на ЕС да ускори въвеждането на повече ваксини в експлоатация.

В момента РНК ваксината на CureVac се подлага на мащабни изпитвания фаза 3 и ще бъде произведена от фармацевтичния гигант Bayer, ако бъде одобрена.

„Ако всичко върви добре, разрешението на ЕМА може да дойде през април“, каза професор Петер Кремснер от Тюбингенския институт по тропическа медицина, който наблюдава процеса.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати