Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ЕМА стартира процес на одобрение на ново лекарство за Covid-19

Свят

ЕМА стартира процес на одобрение на ново лекарство за Covid-19

ЕМА стартира процес на одобрение на ново лекарство за Covid-19 - Tribune.bg
Снимка:

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че стартира ускорен процес на одобрение на експериментално лекарство за коронавирус, произведено от GlaxoSmithKline и Vir BioTechnology.

В изявление регулаторът на ЕС по лекарствата заяви, че е започнал обстоен преглед на Сотровимаб въз основа на ранни резултати от текущо проучване дали лекарството може да предотврати хоспитализация или смърт при хора, които все още нямат тежък Covid-19. Но EMA заяви, че все още не е получила пълните данни и предупреди, че е „твърде рано да се правят заключения относно съотношението полза-риск от лекарството“.

Въпреки че EMA даде зелена светлина на четири ваксини, има малко лицензирани лечения за коронавирус, особено такива, които могат да попречат на хора с лек Covid-19 да преминат към тежко заболяване.

Сотровимаб е моноклонално антитяло, произведено в лаборатория, което е предназначено да стимулира имунната система чрез намаляване на способността на протеина на коронавируса да навлезе в клетките на тялото.

Разрешение за спешна употреба на Сотровимаб е предоставено и от регулаторните органи в САЩ и Канада.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати