Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Емил Радев организира в ЕП конференция, посветена на Механизма за сътрудничество и проверка за България

Свят

Емил Радев организира в ЕП конференция, посветена на Механизма за сътрудничество и проверка за България

Снимка:

Конференция, посветена на Механизма за сътрудничество и проверка за България, организира евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ и заместник-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Емил Радев. Форумът ще се проведе на 2 декември в Европейския парламент в Брюксел.

Участие в събитието ще вземат представители на редица български институции – вицепрезидентът Илияна Йотова, главният прокурор Сотир Цацаров, зам.-главният прокурор Иван Гешев, председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков, представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев. Сред представителите на европейските институции, които ще се включат в конференцията, са българският еврокомисар Мария Габриел, директорът от Генералния секретариат на Европейската комисия – Уилям Слийт, както и членове на Европейския парламент.

„Време е за окончателна равносметка относно прилагането на Механизма за сътрудничество и проверка. Смятам, че страната ни е изпълнила отправените препоръки, така че мониторингът трябва да бъде прекратен”, коментира Емил Радев по повод мотивите си да организира конференцията. Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ от години отстоява позицията, че въпросният механизъм е пример за двоен стандарт спрямо България, а критериите за проверка трябва да бъдат обективни и общовалидни за държавите в ЕС.

Близо тринадесет години след приемането си в Европейския съюз България и Румъния все още са единствените страни-членки, подложени на мониторинг от Европейската комисия под формата на Механизъм за сътрудничество и проверка. В последния си доклад Европейската комисия препоръчва прекратяване на действието на механизма за България.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив