Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ЕС с още санкции срещу руски олигарски, включително Абрамович

Свят

ЕС с още санкции срещу руски олигарски, включително Абрамович

ЕС с още санкции срещу руски олигарски, включително Абрамович - Tribune.bg
Снимка:

До момента 862 физически лица и 53 руски юридически лица са в черния списък

Европейският съюз с нови санкции спрямо Русия заради войната в Украйна. Отново обект на рестрикции са олигарси – този път сред тях е милиардера Роман Абрамович, собственик на английския футболен клуб „Челси”, съобщиха дипломати за Франс прес.

До момента 862 физически лица и 53 руски юридически лица са в черния списък, който забранява влизане на територията на общността и позволява изземване на имуществото им.

Абрамович, който е близък до руския президент Владимир Путин, вече беше санкциониран от Обединеното кралство, което го принуди да спре продажбата на футболния отбор. Санкции има и в Канада.

В петък председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи четвърти пакет санкции за допълнително изолиране на Русия и изчерпване на ресурсите, които ѝ служат за финансиране на „тази варварска война”. Новите санкции на ЕС се очаква да включват и отмяната на статута на Русия на най-облагодетелствана нация, отваряйки пътя към мита върху вноса на руски продукти. ЕК ще предложи изключване на Русия от СТО, МВФ и Световната банка.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети