Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Пълен локдаун в Естония за месец

Свят

Пълен локдаун в Естония за месец

Пълен локдаун в Естония за месец - Tribune.bg
Снимка:

Естонското правителство реши да затегне ограниченията поради разпространението на британския щам на коронавируса за месец, съобщи премиерът Кая Калас. Новите мерки влизат в сила от 11 март.

„Решихме да затворим страната възможно най-много“, каза Калас в ефира на ETV +.

Според решението на правителството, от 11 март дистанционното обучение ще бъде въведено в образователните институции за всички ученици, с изключение на децата със специални нужди. Родителите на предучилищна възраст се съветват да не водят децата си на детска градина, освен ако не е абсолютно необходимо.

Всички търговски обекти ще бъдат затворени, с изключение на аптеки, хранителни магазини, оптики и други магазини за стоки от първа необходимост. Раздаването на стоки може да се организира само на улицата.

Заведенията за обществено хранене ще могат да работят само за доставка на готова храна. Спортът на закрито ще бъде забранен. Жителите се съветват да спазват правилата за социално дистанциране на улицата.

Общият брой на заразените в страната достигна 76 183, починали са 667 души. Естонското правителство въведе мащабни ограничения поради коронавируса в окръг Харю, включително Талин, от 28 декември до 17 януари, по-късно те бяха удължени до 31 януари. На 1 февруари кабинетът на министрите обяви въвеждането на нови ограничения в цялата страна, които затегна от 1 март, а след това отново от 6 март.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати