Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ева Майдел: ЕК да въведе единно зарядно за мобилните устройства

Свят

Ева Майдел: ЕК да въведе единно зарядно за мобилните устройства

Ева Майдел: ЕК да въведе единно зарядно за мобилните устройства - Tribune.bg
Снимка:

Годишно се изхвърлят над 51 тона стари зарядни

Да се въведе единно зарядно за мобилните устройства – за това настояват евродепутати. „В писмо до Европейската комисия с мои колеги евродепутати настояваме да се въведе единно зарядно за мобилните устройства в ЕС. Става въпрос не само за смартфоните, но и таблети, устройства за електронни книги, смарт часовници, малки камери и други сходни малки смарт устройства“, това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която е съавтор на изпратеното писмо.

„Анализите показват, че годишно изхвърляме над 51 тона стари и ненужни зарядни за мобилни устройства, което е екологичен проблем, който може да се реши лесно на европейско ниво“, коментира българският евродепутат.

Тя припомни и че през 2011 г. бе подписан меморандум с най-големите производители на мобилни устройства за доброволно използване на универсално зарядно за мобилни телефони. След изтичането на меморандума обаче само някои от участници са преподписали споразумението.

„С навлизането на технологиите за бързо зареждане отново всяка компания залага на свои решения, вероятно в опит да задържи клиентите си“, заяви Майдел.

Искането е ЕК да приеме единен стандарт до юни 2019 година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати