Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Евакуираха над 54 хил. италианци заради невзривен боеприпас

Свят

Евакуираха над 54 хил. италианци заради невзривен боеприпас

Снимка:

Почти 54 хиляди души бяха евакуирани в неделя сутринта в град Бриндизи в Южна Италия, където на 2 ноември откриха невзривена бомба от Втората световна война, предава МИА "Новости".

Това е най-голямата евакуационна операция в Италия от следвоенния период.

По заповед на градските власти в Бриндизи е създадена карантинна зона, от която сапьорите трябва безопасно да изнесат стария боеприпас, съобщава БГНЕС.

Част от хората в Бриндизи започнаха да напускат домовете си в събота вечерта, за да не се създава паника.

Към 8 часа сутринта местно време в неделя всички жители на града и околните райони бяха евакуирани. Около хиляда служители на реда и 250 доброволци участваха в операцията по евакуация.

Английска бомба от Втората световна война, хвърлена на Бриндизи вероятно през 1941 г., е намерена по време на строителни работи за разширяване на местния киносалон „Андромеда“.

Според информационния канал RaiNews24 група военни сапьори, състояща се от 15 души, в момента я неутрализира. Боеприпасите ще бъдат извадени извън града и в понеделник ще бъдат взривени в специално подготвена кариера.

Подобни операции, свързани с откриването на невзривени бомби и снаряди от времето на войната, се провеждат доста често в Италия.

За последен път невзривен боеприпас бе причина за евакуация на гражданите на северния италиански град Болцано на 20 октомври.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още