Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Евакуирани са всички пътници от блокирания лифт в Анталия

Свят

Евакуирани са всички пътници от блокирания лифт в Анталия

Евакуирани са всички пътници от блокирания лифт в Анталия - Tribune.bg
Снимка:

Турски спасители евакуираха всички пътници от кабините на лифта в Анталия, който беше спрян заради инцидент. Кадри от спасяването на последните пътници от тях бяха показани на живо по телевизия TRT.

Както каза пред нейната камера ръководителят на турската Агенция за управление на извънредни ситуации Окай Мемиш, 174 души бяха останали от петък вечерта блокирани на височината. „Всичките 174 души бяха евакуирани успешно, 11 граждани бяха изпратени за наблюдение, общо над 2200 души бяха задействани в операцията

Главна прокуратура започна разследване на инцидента. Министерството на правосъдието сформира експертна комисия за установяване на причините за инцидента и виновните. Според губернатора на Анталия Хулуси Шахин са били задържани 13 души, включително служители на компанията, отговорна за експлоатацията на кабинковия лифт, които може да са отговорни за инцидента.

Междувременно се съобщава, че преди началото на туристическия сезон съоръжението е минало технически преглед. Повечето от хората прекараха нощта в кабинките в очакване на евакуация. Заради терена 90 души можеха да бъдат спасени само с помощта на спасителни вертолети. Евакуацията продължи около 23 часа. Спасителите алпинисти стигнаха до кабините с помощта на въжетата на лебедката на кабинковия лифт или слизайки от вертолета. Те помогнаха на пътниците да облекат предпазно оборудване и да се придържат към кабела, спуснат от вертолета. Спасителната акция беше усложнена и от силния вятър, който предизвика люлеене на кабините, което представляваше опасност както за хората вътре, така и за специалистите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети