Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Евродепутатът Ева Майдел: Навални плати най-скъпата цена за неговата безусловна борба за демокрация

Свят

Евродепутатът Ева Майдел: Навални плати най-скъпата цена за неговата безусловна борба за демокрация

Евродепутатът Ева Майдел: Навални плати най-скъпата цена за неговата безусловна борба за демокрация - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатът на ГЕРБ/ ЕНП проведе среща със заместник главния прокурор на САЩ в рамките на конференцията в Мюнхен

Българският евродепутат Ева Майдел проведе среща със заместник главния прокурор на САЩ Лиса Монако по време на Мюнхенската конференция по сигурност.

По време на срещата двете обсъдиха нарастващата несигурност в света, военната и финансова помощ за Украйна, както и ролята на България и Европа в сложната геополитическа ситуация.

Майдел също така проведе срещи с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, държавният секретар по вътрешната сигурност на САЩ Алехандро Майоркас, с председателят на комисията по разузнаване в американския конгрес сенатор Марк Уорнър и други ключови партньори на България.

„Мюнхенската конференция по сигурност започна с трагичната новина за смъртта на Алексей Навални. Навални плати най-скъпата цена за неговата безусловна борба за демокрация. За пореден път ни става ясно: Путин няма да спре, докато не бъде спрян. Днес е по-важно от всякога да продължим да работим с нашите стратегически партньори, за да се противопоставим на този брутален и авторитарен режим“ заяви Ева Майдел.

Тази година, Мюнхенската конференция по сигурност се провежда за 60ти път и по време на това юбилейно издание Ева Майдел също обяви нова инициатива в сферата на технологиите и геополитиката. Инициативата е част от конкретните предложения обявени от Мюнхенската конференция и е подкрепена от  председателят й посланик Кристоф Хойсген както и от водещи лидери от цял свят включително естонския премиер Кая Калас, нобеловия лауреат Мария Реса, водещи академици от Харвард, Оксфорд и Бъркли, Ерик Шмидт и изпълнителните директори на най-големите тек компании в света.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати