Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Евроком набеди „военен транссексуалист“ за министър на образованието на САЩ

Свят

Евроком набеди „военен транссексуалист“ за министър на образованието на САЩ

Снимка:

Оказа се фалшива новина

Министър на образованието на САЩ ще е бившият военен трансексуалист Шарлот Клеймър, съобщи ТВ “Евроком“, като уточнява, че постът на Шарлот е предложен от новоизбрания американски лидер Джо Байдън.

Същевременно днес „The Sun“ попита читателите си коя е Шарлот Клеймър и защо хората вярват, че „тя“ е министър на образованието на Джо Байдън?

От изданието поясняват, че Клеймър е активист, писател от Тексас и ветеран от армията. „Тя“ е учила в Джорджтаун и е бивш прессекретар за бърза реакция в Кампанията за правата на човека, американска организация за граждански права LGBTQ.

"Има вирусен слух, обикалящ Twitter, че новоизбраният президент Байдън ме помоли да бъда негов министър на образованието и аз просто искам да потвърдя, че е вярно", написа Клеймър и разясни, че "целта на новата администрация вероятно е да се намери някой по-квалифициран от настоящия министър на образованието Бетси Девос за позицията“.

"За да бъдем честни обаче, има деца от гимназията, които са по-квалифицирани от мен за тази позиция. Трудно прекъсване на възрастовото ограничение, хлапета", подчертава в поста си Клеймър.

Последователите ѝ също коментираха в социалните мрежи фалшивото съобщение.

"Моят мопс тъкмо се канеше да публикува същото нещо! Сериозно, обаче съм учител и съм развълнуван, че Девос няма да бъде начело", пише в един от коментарите.

„Момиче, моята дива котка е по-квалифицирана от нея/Девос/“, се казва в друг пост.

Бетси Девос е министър на образованието в администрацията на Тръмп и по-рано този месец насърчи служителите да "се съпротивляват", когато хората от администрацията на Байдън влязат в длъжност през януари, съобщи Politico.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още