Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Европа стартира програма за биозащита

Свят

Европа стартира програма за биозащита

Снимка:

Тя се изготвя с оглед на подготовка за бъдещи пандемии и други заплахи

Европейската комисия обяви, че стартира европейска програма за биологична защита за борба с пандемията и други потенциални биологични заплахи. Това заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. Тя говори онлайн на Световния икономически форум в Давос.

„Ние стартираме в ЕС програма за биологична защита, която ще работи постоянно, осигурявайки подготовка за бъдещи пандемии и други заплахи от биологичен характер. Програмата ще има постоянно финансиране, за да няма необходимост от пренасочване на пари от други направления“, каза Фон дер Лайен. Тя подчерта, че програмата ще се осъществява в тясно сътрудничество с водещите фармацевтични компании. 27-членният блок, подобно на останалата част от света, се бори да преодолее пандемията, която вече отне живота на десетки хиляди и доведе до икономически блокировки в цяла Европа, причинявайки рецесия, коментира Ройтерс.

„Знаем, че готовността е всичко. И знаем, че при пандемия няма време за губене. Нуждаем се от този нов публично-частен подход, за да откриваме по-рано, да се развиваме заедно и да произвеждаме ваксини по-бързо“, каза фон дер Лайен  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още