Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Европейските лидери сближиха позициите си за имунизационните паспорти

Свят

Европейските лидери сближиха позициите си за имунизационните паспорти

Снимка:

Продължава онлайн срещата на лидерите на ЕС. Вчера бяха обсъдени теми като ваксинацията, новите мутации на вируса, забраните за пътуване, сертификатите за имунизираните граждани и споделянето на ваксините с други държави. Приоритет остава ускоряването на процеса на производство и доставка на ваксините, както и имунизацията в цялата Общност, подчерта председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. На срещата бе постигнато сближаване на позициите по темата с електронните сертификати за ваксинация, но работата ще продължи. 

Гърция и Австрия, които разчитат на туризма, призоваха за въвеждане на сертификата, за да съживят индустрията, която пострада от пандемията.  Според Франция и Германия обаче подобни паспорти са преждевременни, защото данните за ефикасността на ваксините все още не са пълни. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предупреди, че има още работа по дигитализацията и сътрудничеството със Световната здравна организация по въпроса, както и че следващите седмици ще останат трудни за ваксинирането. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че остават два основни въпроса - за какво ще се използват паспортите и дали ваксинираните могат да пренася вируси. Тя предупреди, че реализацията на идеята няма да стане веднага.

Има и опасения, че подобни документи биха дали преимуществото на ваксинирани да пътуват свободно, докато млади хора, които не са сред приоритетните групи за имунизация, няма да имат тази привилегия, а това би било дискриминационно.

Днес съветът продължава с въпроси в сферата на отбраната и вътрешната сигурност, за което към лидерите ще се присъедини генералния секретар на НАТО.  

 

 


Коментари (2)

Анастас #

Каква дискриминация на "младите" !!??

Ами точно там са болшинството
АнтиВакдсъри, Вегани, Педерунгели, ЕкоТалибани
и откровени НеоКомунисти и НеоМарксисти ...

ЛАТИНО ПАРТИЗАНИ с АЙФОНИ
и свободен достъп за Орални изцвъцквания в Соц-мрежите.

(ваксиниращо)
26.02.2021 08:36 / Отговор
СУНЦЕ СКИНИТЕ МАСКЕ АНТИХРИШЋАНИ НЕ ВЕРУЈЕТЕ У БОГА НЕМА НИЧЕГ ХРИШЋАНСКОГ У ВАМА КОЗНА ДА ЛИ СТЕ И КРСТЕНИ. МА КАКВА ЕУ СРУШИЋУ ТО РАСПАШЋЕ СЕ КАО КУЛА ОД КАРАТА ТАЈ ПРОЦЕС ЈЕ ВЕЋ ПОЧЕО ВИДОВИТ САМ И ТО ДОБРО ВИДИМ А ШТО ОСТАЛИ НЕ МОГУ ТО ДА ВИДЕ НИСАМ ЈА КРИВ. ОСЕЋАМ СЕ СУПЕРИОРНО ЈАКО И МОЋНО МА САМО НАПИШЕМ УСМЕРИМ ЕНЕРГИЈУ И ПОЧИСТИМ ШТА МИ СМЕТА. ВИДИМ ДА МИ ЈЕ ТРЕНУТНО НАЈВЕЋИ ПРОТИВНИК УСПОСТАВЉАЊУ НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА ЕУ. ТО ЈЕ ЗА МЕНЕ МРАК А ЈА ТРЕБА ДА ДОНЕСЕМ СВЕТЛИНУ И НОВО ЗЛАТНО ДОБА И ДА СПАСИМ ПЛАНЕТУ ОД ПРОПАСТИ. И ОВАЈ КОМЕНТАР САЧУВАЈТЕ МОЖДА НЕ ВЕРУЈЕТЕ ОВО ШТО САМ НАПИСАО АЛИ МОЋ ЈЕ МОЋ И БОЖАНСКА СИЛА ЈЕ УБЕДЉИВО НАЈАЧА НА ПЛАНЕТИ.
26.02.2021 09:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още