Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Европейският парламент оцени: Представянето на Мария Габриел е изцяло положително

Свят

Европейският парламент оцени: Представянето на Мария Габриел е изцяло положително

Снимка:

Изцяло положителна. Такава е оценката, която поставиха изпитните комисии на еврокомисаря Мария Габриел за представянето ѝ по време на изслушването в края на септември. Ръководствата на две парламентарни комисии на ЕП се събират на общо заседание и формират общата оценка на българската кандидатка. Днес оценката беше представена в ЕП.

Задълбочени и изчерпателни отговори, познаване на областите, които се предвижда да поеме Габриел. Това са заключенията на изпитните комисии за представянето на Габриел.

Габриел беше предложена за еврокомисар по младежта и иновациите в Европейската комисия под председателството на Урсула фон дер Лайен. Ресорът ѝ обаче е доста по-голям и обхваща още образование, култура, научни изследвания, спорт. Появи се предложение в ЕП към наименованието на ресор „Иновации и младеж“ да бъде добавена и „култура“.  Членовете на комисиите са на мнение, че наименованието на ресора на Габриел трябва да отразява по-ясно и основните насоки - изследвания, образование и култура. Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен също е запозната с това предложение и се очаква окончателно решение по него.

В понеделник следващата седмица се предвижда Съветът на ЕС да утвърди списъка с окончателния състав на новата ЕК. Очаква се в сряда новата комисия да бъде гласувана от евродепутатите в Страсбург.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още