Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Фалшив сигнал за ядрен инцидент в Канада

Свят

Фалшив сигнал за ядрен инцидент в Канада

Снимка:

Аварийният сигнал бил „грешка“, хората изпаднали в паника

Сигнал за инцидент в голяма атомна електроцентрала близо до Торонто в Канада, беше изпратен до жителите, които живеят в радиус от 10 километра от атомната централа Пикинг, съобщи АФП. Паниката в провинция Онтарио настъпила малко преди 7:30 сутринта местно време.

Цял час по-късно компанията Ontario Power Generation, която управлява атомната централа, обяви в Туитър, че сигналът е станала грешка. "В ядрената станция" Пикинг " НЯМА активна ядрена ситуация", се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС. Предишният сигнал е издаден по погрешка. Няма опасност за населението или околната среда.“

Правителството на провинция Онтарио се извини, като заяви, че сигналът е подаден по време на рутинно обучение. "Правителството на Онтарио искрено се извинява и започна пълно разследване, за да установи как се е случила тази грешка", заяви генералният директор на компанията.

Няколко местни служители, включително кметът на Пикеринг Дейв Райън, веднага поискаха обяснение на инцидента. "Подобно на много от вас, аз бях много притеснен, че получих този спешен сигнал тази сутрин", каза Райън в Туитър. "Докато съм облекчен, че няма действителна спешна ситуация, аз съм разстроен, че възникна грешка като тази. Говорих с провинциалните власти и искам да се проведе пълно разследване", каза той.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още