Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Фараж няма да участва в извънредния вот във Великобритания - Тръмп му е приоритет

Свят

Фараж няма да участва в извънредния вот във Великобритания - Тръмп му е приоритет

Фараж няма да участва в извънредния вот във Великобритания - Тръмп му е приоритет - Tribune.bg
Снимка:

Найджъл Фараж няма да участва в предсрочните парламентарни избори на 4 юли във Великобритания, тъй като ще се фокусира върху Доналд Тръмп, пише „Политико“. 

В мрежата X, водещият привърженик на Брекзит – чиято Реформаторска партия иска да вземе гласове от торите – написа, че „ще даде своя принос, за да помогне в кампанията, но не е подходящият момент да отива по-далеч от това.”

Фараж каза, че е мислил „дълго и упорито“ дали да се кандидатира на изборите на 4 юли, свикани от премиера Риши Сунак в сряда.

Оказва се, че приоритетите на Фараж са отвъд океана и върху  предстоящите избори в САЩ на 5 ноември, които имат „огромно глобално значение.

„Силна Америка като близък съюзник е жизненоважна за нашия мир и сигурност“, написа той. „Възнамерявам да помогна с масовата кампания в САЩ по всякакъв начин, по който мога.“

Фараж беше спряган като име на посланик на Обединеното кралство във Вашингтон, макар че това е малко вероятно, отбелязва изданието.

Решението на Фараж да не се кандидатира ще дойде като облекчение за премиера Риши Сунак, тъй като анкетата на POLITICO показва, че Reform събира над 10 процента.

За последен път Фараж се кандидатира за парламент през 2015 г., седмият му неуспешен опит за избори в Камарата на общините.

Според британската избирателна система кандидатът, който получи най-много гласове във всеки от 650-те избирателни района, печели, което означава, че 326 е магическото число за общо мнозинство. Резултатите се преброяват за една нощ, така че до сутринта на 5 юли трябва да са ясни. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати