Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ФБР обяви TikTok за проблем за националната сигурност

Свят

ФБР обяви TikTok за проблем за националната сигурност

ФБР обяви TikTok за проблем за националната сигурност - Tribune.bg
Снимка:

Китайската социална медийна платформа TikTok е "проблем за националната сигурност" на САЩ, заяви директорът на ФБР Крис Рей, предаде АА.

По време на събитие в Мичиганския университет Рей изрази загриженост, че администрацията в Пекин може да използва събраните чрез TikTok данни за потребителите за "традиционни шпионски операции".

„Ние, ФБР, имаме опасения за националната сигурност по отношение на приложението (TikTok). Неговата компания майка се контролира от китайското правителство. Това им дава възможност да използват приложението по начини, които според мен трябва да ни тревожат", каза той.

Това означава, че Китай получава "възможността да контролира алгоритъма за препоръчване, което им позволява да манипулират съдържанието, ако искат, за да го използват за операции за оказване на влияние", добави той.

Той каза още: "Всички тези неща са в ръцете на правителство, което не споделя нашите ценности и има мисия, която е в голямо противоречие с това, което е в интерес на Съединените щати. Това трябва да ни тревожи."

Миналия месец ФБР предупреди, че данните, събрани в TikTok, могат да бъдат използвани „лонамерено“ от администрацията в Пекин.

В отговор TikTok заяви, че не съхранява данни за американски потребители в Китай, където законът позволява на правителството да принуждава компаниите да предават вътрешна информация.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ФБР, TikTok
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати