Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Фериботът „Андрос Джет“ от Цикладите в Егейско море ще спасява хората на остров Самотраки

Свят

Фериботът „Андрос Джет“ от Цикладите в Егейско море ще спасява хората на остров Самотраки

Снимка:

Корабът ще изпълнява толкова маршрути, колкото е необходимо

Фериботът „Андрос Джет“ ще тръгне от гръцкия остров Наксос в Егейско море към остров Самотраки в 12 часа на обяд. По информация на българското Министерство на външните работи/МВнР/ фериботът се очаква да пристигне на пристанище Самотраки в 22,00 ч. тази вечер. Така първите пътници и леки автомобили веднага ще отплават към Александруполис. Ако условията позволяват, фериботът „Андрос Джет“ ще направи следващо пътуване до Самотраки веднага, твърдят гръцките власти.

В четвъртък, 15 август, корабът ще изпълнява толкова маршрути, колкото е необходимо, за да облекчи ситуацията на остров Самотраки. Поради нарушените връзки, островът изпитва остра нужда от почти всякакви продоволствия.

Тъй като „Андрос Джет“ не може да превозва камиони, от утре и фериботът „Анакс" започва да превозва камиони от пристанището в Александруполис, предназначени за Самотраки.

МВнР напомня, че при необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към екипите на местните власти на пристанището или да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив