Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. „Фейсбук“ блокира профила на Николас Мадуро – рекламирал чудодеен лек за COVID-19

Свят

„Фейсбук“ блокира профила на Николас Мадуро – рекламирал чудодеен лек за COVID-19

Фейсбук блокира профила на Николас Мадуро – рекламирал чудодеен лек за COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

„Фейсбук“ блокира профила на венецуелския президент Николас Мадуро, защото рекламирал чудодеен лек срещу COVID-19, за който няма данни да лекува заболяването, пише Ройтерс.

През януари Мадуро описа медикаментa „Карвативир“, който е орален разтвор от мащерка, за „чудо“, което неутрализира коронавируса без никакви странични ефекти – твърдение, което не е подкрепено от науката.  От „Фейсбук“ свалиха видеоклип, в който Мадуро рекламира лекарството, защото нарушава политиката им за фалшиви новини.

„Ние спазваме препоръките на СЗО, според които към момента няма медикамент, който да е доказан при лечението и превенцията на COVID-19“, заявиха от компанията за Ройтерс. „Заради продължаващото нарушаване на правилата ни, спираме временно страницата за 30 дни“, допълват от „Фейсбук“.

Мадуро нарича „Карвативир“ „чудодейните капки“ на д-р Хосе Грегорио Ернандес – лекар от 19 век, който е обявен за блажен от Католическата църква.

За момента забраната не се отнася за платформата „Инстаграм“, която също е собственост на „Фейсбук“.

Официалните числа за коронавируса във Венецуела показват, че до момента са регистрирани 154 905 случая на болестта, а 1543 са починали. Според опозицията на Мадуро това са силно занижени данни главно заради ограниченото тестване на болни.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати