Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Фейсбук отрече да има теч на данни при мащабния срив

Свят

Фейсбук отрече да има теч на данни при мащабния срив

Фейсбук отрече да има теч на данни при мащабния срив - Tribune.bg
Снимка:

Фейсбук съобщи, че няма теч на потребителски данни след мащабния срив на мрежата късно в понеделник, който продължи и тази нощ. Спирането на работата на социалната мрежа се дължи на неуспешни актуализации на рутери, които координират обмена на трафик между центровете за данни.

„Нямаме доказателства, че има теч на потребителските данни в резултат на срива“, се казва в съобщение на главния офис на мрежата в Калифорния.

„Нашите инженери установиха, че промените в конфигурацията на основните рутери, отговорни за координирането на мрежовия трафик между центровете за данни, са довели до нарушаване на комуникацията между рутерите“, съобщават още от офиса на компанията. Ефектът на тези проблеми е бил каскаден и това е довело до срив.

„Фейсбук“, „Инстаграм“, „Уотсап“ и „Месинджър“ се сринаха снощи, като за почти 7 часа потребителите нямаха достъп до профилите си.

Съоснователят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг изгуби над 6 млдрд. долара за няколко часа, след като цената на акциите на компанията спадна на борсата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети